Роль корпоративної культури як чинника стійкості системи управління персоналом в умовах невизначеності

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31558/2307-2318.2024.1.12

Ключові слова:

корпоративна культура, невизначеність, управління персоналом, адаптивне лідерство, менеджмент, стійкість, система управління персоналом

Анотація

У статті досліджено вплив корпоративної культури на здатність персоналу адаптуватися та реагувати на виклики, визначено ключові аспекти, що сприяють стійкості організацій. Використання кейс-стаді для ілюстрації успішної інтеграції корпоративної культури в управлінські стратегії підкреслило її важливість у сучасному бізнес-середовищі. Результати дослідження показують, що корпоративна культура, яка підтримує гнучкість, інновації та спільні цінності, значно підвищує адаптивність персоналу та сприяє стабільності організації. Особлива увага була приділена ролі лідерства у формуванні та розвитку корпоративної культури. На основі проведеного дослідження надано рекомендації, які допоможуть організаціям розробляти та впроваджувати ефективні стратегії управління, орієнтовані на розвиток і підтримку позитивної корпоративної культури. Ці стратегії сприятимуть підвищенню здатності персоналу швидко та ефективно реагувати на нові виклики, що, в свою чергу, забезпечить успішність та конкурентоспроможність організації у довгостроковій перспективі.

Біографія автора

В.А. Сулімов , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач ступеня «доктор філософії»

Посилання

Петрова І.Л. Вплив корпоративної культури на модернізацію соціально-трудових відносин. Вчені записки. 2015. № 40. С. 139 145.

Пушкар З.М., Панчук Д.В. Корпоративна культура в контексті діяльності організації. Молодий вчений. 2017. № 10 (50). С. 1025  1028.

Бугаєвська Ю.В. Поняття корпоративної культури: її суть і структура. Засоби навчальної та науково-дослідної роботи. 2011. № 36. С. 12—17.

Терон І.В.Корпоративна культура в механізмах регулювання соціально-трудових відносин. Глобальні та національні проблеми економіки. Вип.6, 2015. С.639-643.

Гриценко Н.В. Особливості формування корпоративної культури організації .Вісник економіки транспорту і промисловості. 2017. № 59. С 284290.

Рождественська Н.А. Способи між особового пізнання [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://psyera.ru/korporativnaya-kultura-i-cennosti_8141.htm.

Edgar H. Schein. Organizational Culture and Leadership, 1992.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-14

Номер

Розділ

Статті