Управління фуд костом у ресторанному бізнесі.

Автор(и)

  • V. Lymar Vasyl’ Stus Donetsk National University
  • O. Gumeniuk Vasyl’ Stus Donetsk National University

DOI:

https://doi.org/10.31558/2307-2318.2019.3.15

Ключові слова:

вартість їжі, облік ресторану, контроль витрат, максимізація прибутку, операційні витрати, дохід, обмежена собівартість, ціна меню, бюджет ресторану, харчові відходи, загальні продажі ресторану, управління запасами

Анотація

Стаття присвячена питанням управління витратами на приготування їжі в ресторанному бізнесі. Основна причина, що більшість ресторанів не в змозі управляти своїми фінансами та зазнають втрат, полягає в тому, що вони не можуть контролювати витрати. Контроль витрат на ресторан є надзвичайно важливим, оскільки він дозволяє визначити сферу витрат та вжити коригуючих та профілактичних заходів для збереження здорового співвідношення між витратами та фінансами. У статті розглянуто як краще керувати витратами на приготування їжі та ціновим меню, щоб менеджер міг збільшити прибуток та заохотити гостей. Стаття пояснює глибинне пояснення того, що коштує їжа, а також як розрахувати витрати на їжу в ресторані.

Біографії авторів

V. Lymar, Vasyl’ Stus Donetsk National University

PhD in Economics, associate professor

O. Gumeniuk, Vasyl’ Stus Donetsk National University

Master’s degree student

Посилання

Великий Ю.М. Управління витратами підприємства: моногр. Х.: ВД “ІНЖЕК”, 2009. 192 с.

Голов С. Ф. Управлінський облік: підруч. 2-ге вид. К.: Лібра, 2004. 704 с.

Данилюк М.О. Теорія і практика процесно- орієнтованого управління витратами: моногр. Івано-Франківськ: Місто НВ, 2002. 242 с.

Друри К. Учет затрат методом стандарт-костс: пер. с англ. М.: Аудит, ЮНИТИ, 1998. 224 с.

Економіко-статистичне моделювання і прогнозування. Львів: Вид. нац. ун-ту “Львівська політехніка”, 2007. 156 с.

Restaurant review. URL: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2012/feb/19/jayrayner-restaurant-review-novikov.

Статистика и реальность. Какими будут цены осенью? URL: https://www.unian.net/economics/finance/10651407-statistika-i-realnost-kakimi-budut-cenyosenyu.html

What is a good food cost for a restaurant. URL: https://therestaurantexpert.com/what-isa-good-food-cost-for-a-restaurant/.

How to calculate food cost in 2019 (The ultimate guide). URL: https://restaurant.eatapp.co/blog/how-to-calculate-restaurant-food-cost.

Food cost formula: how to calculate food cost the right way. URL: https://www.posist.com/restaurant-times/restro-gyaan/food-cost-formula.html.

How to control cost of food&labor in a restaurant service. URL: https://smallbusiness.chron.com/control-cost-food-labor-restaurant-service-66929.html.

Burger King – statistics and facts. URl: https://www.statista.com/topics/1460/burgerking/.

Road costs and price your restaurant menu. URL: https://possector.com/menu/how-tocalculate-food-costs.

How better manage food costs and menu pricing. URL: https://restaurantengine.com/better-manage-food-costs/.

Мусатов А. Как уменьшить food cost в ресторане. URL: https://www.amusatov.com/foodcost.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті