Перспективи розвитку виробництва біопалива з відходів продукції рослинництва

Автор(и)

  • N. Shkvyrya Таврійський державний агротехнологічний університет

Ключові слова:

біопаливо, паливні брикети, рослинництво, сільськогосподарське підприємство, анкетування, метод Монте-Карло

Анотація

В статті обґрунтовано актуальність виробництва та застосування біопалива з відходів продукції рослинництва. За допомогою анкетування визначено потреби населення в альтернативних видах палива. Результати маркетингового дослідження показали, що 38% респондентів готові використовувати брикети із відходів продукції рослинництва як вид біопалива для опалення та інших цілей. На прикладі сільськогосподарського підприємства розраховано ефективність виробництва та реалізації біопалива у вигляді брикетів. Порівняно витрати на різні види палива для опалення та доведено ефективність застосування біопалива з відходів рослинницької продукції. Результати імітаційного моделювання методом Монте-Карло свідчать, що ризик даного проекту нижче середнього рівня. Визначено основних конкурентів на ринку біопалива. Обґрунтовано вигоди для сільськогосподарського підприємства при реалізації проекту з виробництва біопалива з відходів рослинницької продукції.

Біографія автора

N. Shkvyrya, Таврійський державний агротехнологічний університет

к.е.н, доцент кафедри маркетингу

Посилання

Гелетуха Г. Г. Сучасний стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні. Частина 1./ Г.Г. Гелетуха, Т.А. Железна // Промислова теплотехніка, 2010, т. 3. №3.– С. 73-79.

Дроздник И.Д. Топливные пеллеты и брикеты: ресурсы, нормативная база / И.Д. Дроздник, Д.В. Мирошниченко // Відновлювальна енергетика. – № 4. –2009. –С. 64– 69.

Калетник Г.М. Розвиток ринку біопалив в Україні: Монографія./ Г.М. Калетник.–К.: Аграрна наука, 2008. – 464 с.

Касьянов А.С. Энергетический потенциал соломы как биотоплива / А.С. Касьянов // Инженерный вестник Дона, 2014, № 1. – С.55-63

Кудря С. О. Деякі аспекти визначення коефіцієнтів переводу теплотворної здатності паливно-енергетичних ресурсів з натуральних одиниць в умовні/ С.О. Кудря, Щокін А.Р. // Відновлювана енергетика, 2006.– №6.– С. 15-22.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті