Особливості надання рекрутингових послуг в Україні в сучасних економічних умовах.

Автор(и)

  • Ya. Siemieniak Донецький національний університет

Ключові слова:

рекрутинг, зайнятість, ринок праці, рекрутингові послуги, кадрові агенції, компетенції, організація

Анотація

У статті проаналізована ступінь вивченості аспектів роботи рекрутингових компаній України. Встановлено, що на сучасному етапі дослідженню проблем сфери надання рекрутингових послуг приділяється недостатньо уваги, а галузь наукового знання вдосконалення кадрових послуг є досить новою, що обумовлює необхідність досконального вивчення особливостей і тенденцій сучасного рекрутингу. Розглянуто вплив зайнятості населення на економічний розвиток держави, визначено місце кадрових послуг в системі працевлаштування на рівні держави та підприємства. Надана класифікація послуг, що надають вітчизняні кадрові агенції. Визначено, що в умовах сучасної економічної трансформації, підприємства все частіше залучають рекрутингові агенції для пошуку необхідного кадрового потенціалу. Проте аналіз вітчизняного ринку рекрутингових послуг виявив низьку якість послуг. На основі цього запропоновано три параметри, що впливають на ефективність взаємодії рекрутингової компанії і клієнта, а саме: збільшення прибутку агентства, а також якість та швидкість обслуговування замовників. Для досягнення швидкості і якості необхідно впровадити в процес підбору персоналу математичну модель і надати технологіям структурованість, та проводити подальші науково-практичних дослідження та всебічне вивчення проблемних аспектів надання рекрутингових послуг в Україні.

Біографія автора

Ya. Siemieniak, Донецький національний університет

аспірантка, економічний факультет

Посилання

Бакалінській В.С. Менеджерам по кадрам допоможе персонал.//Бизнес- клас.-2003.-№1

Данилова М. Когда необходим коучинг как стиль менеджмента?// Управление персоналом 2005 р. №3.

Духнич Ю. Глобальные тренды управления персоналом 2014 / Ю. Духнич. [Электронный ресурс]. – Режим доступу: http://www.smart-edu.com/global-hr-trends- 2014.html.

Кучерова С. Оценка и развитие персонала на основе модели компетенций / С. Кучерова, К. Косс. [Электронный ресурс]. – Режим доступу: http://hrliga.com/index.php?module=profession&op=view&id=1411.

Иванова С. Рекрутер // Справочник по упр. персоналом. — 152006. — N 8. — С. 86-89.

Карташов С.А., Одегов Ю.Г., Кокорев И.А. Рекрутинг. Найм персонала. М.:Изд-во «Экзамен», 2002

Орлова М. А. Специфические особенности работы рекрутинговых компаний / М. А. Орлова. [Электронный ресурс]. – Режим доступу: http://psyjournals.ru/sociosphera/2010/n2/35395_full.shtml.

Писаревська Г. І. Розвиток ринку рекрутингових послуг в Україні / Г. І. Писаревська // Бизнес Информ. – 2013. – №10. – С. 227–232.

Салливан Дж. 25 основных тенденцій, проблем и возможностей рекрутинга в 2014 году / Дж. Салливан. [Электронный ресурс]. – Режим доступу: http://www.kakdelat.ru/about/life.php?ID=6335.

Шрайтер Т. Большой Эл. Секреты эффективного рекрутинга/ пер. – М.: Заир, 2007. – 128 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті