Світові стандарти управління інноваційним розвитком економіки України

Автор(и)

  • A. Redkin Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка
  • D. Tolkachev Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка

Ключові слова:

стандарти управління, стратегічний менеджмент, мультипроектниий менеджмент, проектний менеджмент, стратегія, план, програма

Анотація

У статті досліджено особливості запровадження та переваги стандартів стратегічного, мультипроектного та проектного менеджменту, які успішно використовуються в передових країнах і компаніях світу, в першу чергу в США, ЄС, Японії, Сінгапурі, Південній Кореї, Канаді. Запропоновано нову концептуальну модель організації інтегрованої системи стратегічного планування, мультипроектного та проектного управління в процесах розроблення й упровадження Національної Стратегії, планів і програм соціально-економічного та інноваційного розвитку України, що ґрунтується на принципі гармонійного розвитку всіх систем держави. Обгрунтовано, що перехід органів виконавчої влади і місцевого самоврядування на принципи проектного управління дозволить організувати якісне формування та виконання Національної стратегії, планів і програм інноваційного розвитку України.

Біографії авторів

A. Redkin, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка

кандидат технічних наук, доцент

D. Tolkachev, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка

аспірант

Посилання

Меняем МИР – Державне регулювання інноваційної діяльності: alexusgreatest [Електронний ресурс]. – alexusgreatest. live – journal. com.

Україна – 2015: Національна стратегія розвитку. – К.:ГПО "Український форум", 2008. – 72 с.

Стратегія інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки в умовах глобалізаційних викликів: Матеріали парламентських слухань у Верховній Раді України 17 червня 2009 року. – К.: Парламентське видавництво, 2009. – 630 с.

Руководство к своду знаний по управлению проектами (Руководство PMBoK: 2004) / 3-е изд. // PMI, 2004. – 384 с.

Управление проектом. Основы проектного управления: учебник / коллектив авторов: под ред. проф. М.П. Разу. // 3-е изд. перераб. и доп. М.: КНОРУС, 2011. – 768 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті